樓主: mjkluio789p0
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 究竟BD/RD/跳水應否合法化?

在公眾地方打(丁)是否合法化?
開左褲鍊 未丁都已經錯
如同 開OR入場BD,RD,5566............都叫錯啦

G1唔捉人 就當合法???????????
回復

個人認為應該要思考一下如果把bd那類行為封殺掉的話會為港服帶來什麼影響,bd這類行為不算太討厭吧?樓主不喜歡的話可以自動無視他們的存在,雖說國之根本在於法,可是法律不外乎人情,何必趕盡殺絕呢?
回復

我又不明白“非外掛”情況下跳水的必要性
這年頭隨便一間S房10場有8,9場都是258 online
那跟跳水有什麼分別, 反正輸驘也是一樣錢
回復

其實BD/RD/跳水係SD係冇合唔合法化的理由
姐係話都算合法,因為遊戲設定內早已預算
咁簡單的做法,原廠甘多年都冇理會算正常啦
因為全部方式都係遊戲規則的定義上,
遊戲的設定都已經好清楚,到指定的時間得到指定的金錢,
太早完場相應都會得到少量的報酬,換然之遊戲原則上早已規定~

呢種算係一種普遍的賺錢回報方式,
只係玩家係遊戲上利用方式以一定的手法去得到合理性的回報
做事手法是否過份超出底線便另當別論吧

從刷任做例子,改機時代前,因為每個任務的時間冇得到限制
從而太快完場令無數玩家在短時間內得到意想不到的回報
正因為甘可能令SD的數據接收容易出現過度不平衡的情況
這個是原廠後來先發覺,最後就封最唔合理化的改機程式
再以關卡的時間角度設定作分析,以最快完場的時間或之後才可以得到報酬
令系統回復以往的狀態

另外之前封完自動掛再解封返都有相應的理由
回復

我又不明白“非外掛”情況下跳水的必要性
這年頭隨便一間S房10場有8,9場都是258 online
那跟跳水有什麼分別 ...
homing714 發表於 18-4-2013 10:19

有部份自以為好有技術既人,真係拖到4分幾鐘,甚至5分鐘一場
回復

香港夠話紅燈唔俾過馬路,有幾多人真係完全唔衝?
有法律唔捉人只係唔想大家難做

之前就算係改機盛行果時
GM本來都話你唔好係對戰用,佢當見唔到就算
係D低能仔走去對戰用以為自己好_型
仲有幾個按撚狗走去韓服用
而家韓服做野,大家開心啦

BD/MD果D,自己醒水啦
回復