樓主: [S]cheungchunyu
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 超時空(LOVE因是但)

想當年我小一果陣都仲係諗緊一磅木頭重d定係一磅鐵重d....
回復 支持 反對

想當年我小一果陣都仲係諗緊點樣配一支最強既pkmon組合.
回復 支持 反對

想當年我啊媽已經努力哉培我成為maths能手...
(好辛苦啊!!!!!!!!!!!!!!!!)
回復 支持 反對

小朋友
穿越時空有速度有咩用
速度可以穿越時空咩
過去既時間唔代表佢離開左
回復 支持 反對

Originally posted by Zend at 2006-3-29 11:57:
番去飲你的尿吧

真係唔明你點解讀左咁多年高等教育都無d 文化~~

我諗你小3 果時連尿係咩都唔知
回復 支持 反對

Originally posted by MJ23 at 2006-3-30 14:57:

真係唔明你點解讀左咁多年高等教育都無d 文化~~

我諗你小3 果時連尿係咩都唔知

高等教育又代表什麼?
我鐘意講你又點?
奈我咩何?
版主見到自然會減分
你出聲不正正就是離題嗎?

有興趣的大家一齊使用短訊功能send個短訊比版主講我地離題吧

版主有興趣要當更好的成績來....Go ahead.

當然,如果你認為我無聊或有批評,請不要在學術區講

否則,版主會將我地重罰bao_31
回復 支持 反對

Originally posted by Zend at 2006-3-30 07:26:

高等教育又代表什麼?
我鐘意講你又點?
奈我咩何?
版主見到自然會減分
你出聲不正正就是離題嗎?

有興趣的大家一齊使用短訊功能send個短訊比版主講我地離題吧

版主有興趣要當更好的成績來....Go ahead. ...

枉你重成日起到賣弄chem
讀咁多書就係為左起到寸人
你鐘意柒我都無計,真係奈你唔何架
我係離題都係你導致ge,見到呢d 無文化ge回應我咪又無文化埋一份囉
無計啦,你之前比我寸到無聲出,我都知你好唔gur
唔gur 話比板主知囉,我真好驚架,你chem 咁勁,陣間會唔會用d chemical 毒死我架bao_37
回復 支持 反對

Originally posted by MJ23 at 2006-3-30 15:48:

枉你重成日起到賣弄chem
讀咁多書就係為左起到寸人
你鐘意柒我都無計,真係奈你唔何架
我係離題都係你導致ge,見到呢d 無文化ge回應我咪又無文化埋一份囉
無計啦,你之前比我寸到無聲出,我都知你好唔gur
唔gu ...

1-答野有分加
2-該串的該串
3-你留意新rules 的發出日期
-係,我好唔gur
但唔比人串下,串人者串人所獲得的MUV會細左
回復 支持 反對

Originally posted by Zend at 2006-3-29 19:57:

小朋友,這不是你應該來的地方。番去飲你的尿吧

小朋友 這不是你應該insult 其他人的地方 番去吃你的飯吧....
頂你唔順
個個post 都寸人咁制...
回復 支持 反對

借問聲,咩叫MUV

適當地離題可以舒緩一下爭論的緊張氣氛.
不過請注意自己的言行,尊重別人,也得尊重你自己作為會考生的身份

隨意亂作人身攻擊,損人不利己,有違作為一個「人」
不懂尊重別人的,不算是一個「人」,是與禽獸無異.

<論四端>,人之所以異於禽獸者...........不用說你應該都知
作為一個「人」,應該自覺去尊重別人.

言行正反映著一個人的涵養.
儒家提出,人生是學做人,做一個有品德的人,去貢獻社會.
即使你知識淵博,但品德卑劣,自己不尊重人,別人都不會尊重你.
你大可以說不需要別人的尊重,那麼就即管讓你的「尊嚴」掃地.

串人有分高低層次.
沒有理據,純粹出口傷人,乃口臭,臭串. <-- 讀屎片,通街爆粗o個隻
常見的,開玩笑的奚落,則不會夾雜侮辱成分 <-- 平常互串產生火花
有理的諷刺,以惋轉手法提出觀點,才是真正要學習的串人手法 <-- 神人

樓主不論是博士,抑或是幼稚園學生,都有權發問.
如果不能解答,吹下水,都好比出言傷人.
回復 支持 反對